9exams
Latest News

SBI Bank clerks examination latest pattern study material.

Bank POs

FREQENTLY ASKED QUESTIONS OF SBI PO:

1)I did not get registration conformation mail to my email id. What is the reason?

Ans) After completion of your registration candidate get official mail regarding to completion of registration process. It contain valid registration number.If you did not find such details check your email id if it is correct or not. This is auto generated message sometimes bounce due to technical error.

2)I have entered my date of birth wrong and already submitted my application what I do?

Ans) Dear candidate simply you have to login with your registration id and password. In the application you find the “EDIT” option. Edit the application and modify your date of birth or others.

3)how many times can I write the probationary officer exam?

Ans)  For general category: 4 chances

For general (PWD):7 TIMES

OBC AND OBC (PWD): 7 TIMES

SC/ST AND SC/ST (PWD): NO RESTRICTIONS

4) WHAT IS SECTIONL CUT OFF MARKS

Ans) Here we explain you. This test check the candidate knowledge in English language, Quantitative aptitude and Reasoning ability candidate must get the score in all the sections equally. They are considering every section for short listing the candidates for mains exam.

5) Please help me to find the test centers in Andhra Pradesh?

Ans) Chirala, Chittoor, Guntur, Kakinada, Kurnool, Nellore, Ongole, Puttur, Rajahmundry, Srikakulam, Guntur, Kurnool, Vijayawada

6) How many questions we have in English and quantitative section for preliminary exam?

Ans) English language: Numbers of questions are 30 and marks 30.

Quantitative aptitude: 35 questions and 35 marks

Reasoning ability: 35 questions and 35 marks for this section

7) Please tell me application fee details and mode of payment?

Ans) GENERAL&OBC: RS 600/- (App Fee Including Intimation Charges)

SC/ST/PWB CANDIDATES: RS 100 (Intimation Charges Only)

Candidate pays the registration fee through visa debit card, master cards.           

8) Explain About Salary Package For State bank PO?

Ans) The basic salary for the candidates who are appointed for State Bank of India Probationary Officer posting will be 16, 900 with the 4 time increments. The regular scale salary package of SBI PO 14500-66/7 to 18700-700/2 to 20100-800/7 to 2500.

9) I am 19 years old. Am I eligible to write the exam?

Ans) No, you have to wait another year in order to appear for the exam. You must be at least 20 years of age and not more than 28 years of age as on as on 01.04.2016.

10)  I have not scored 50% in Graduate degree. Can I apply?

Ans) State bank of India does not specify any percentile limit for this post. Thus a pass in degree is enough for you to submit application.